Groep 1-2 B (Archief)

21 apr 2017 - Paasontbijt 2017
Preview foto Met pasen hebben we in de klas een paasontbijt gehad. Het was erg lekker en gezellig.

05 feb 2017 - Restaurant
Preview foto Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema: "restaurant".

In de bouwhoek hebben we restaurants gebouwd. Wat zagen de bouwwerken er prachtig uit!

Natuurlijk kon een bezoekje aan een echt restaurant niet ontbreken. Daarom hebben we een bezoek gebracht aan restaurant "Les Copains".  We keken onze ogen uit. We hebben daar een spelletje gedaan en we hebben een rondleiding door de keuken gekregen. We hebben allerlei lekkere dingen geproefd, maar het allerlekkerste waren toch wel de spekjes die we aan het eind kregen:)

Na dit alles gezien te hebben, konden wij ook weer lekker verder spelen in ons eigen restaurant in de klas.

In de map Restaurant staan foto's van dit thema.  Dat is zeker een kijkje waard.

09 dec 2016 - Sinterklaas
Preview foto We hebben sinterklaas geholpen met het versieren van zijn kamer.

Hiervoor hebben we behang versierd en we hebben allemaal een schilderij voor hem gemaakt. Natuurlijk is de rommelpiet ook nog langs geweest. Hij heeft veel rommel gemaakt, maar is niet vergeten om onze schoenen te vullen.

We hebben ook nog heel veel sinterklaasliedjes gezongen, maar de leukste was toch wel:

Zwarte piet kan klimmen zeker weten, want hij heeft op de pietenschool gezeten.

Maar kan hij ook dansen zoals wij........enz enz

Het was een super gezellige tijd.

24 okt 2016 - opa en oma voor altijd jong
Preview foto De afgelopen weken hebben we gewerkt over opa en oma. De kinderen mochten voorwerpen meenemen die uit de tijd van opa en oma kwamen. We hebben verschillende spelletjes gespeeld, zoals ganzenbord en domino. In de kring mochten we boeken lezen van vroeger en nu. Tussen door hebben we liedjes gezongen uit de tijd van opa en oma. Als afsluiting was er een kijkavond op school. Het was erg leuk.

02 okt 2016 - Het nieuwe schooljaar
Preview foto De zomervakantie is voorbij. We zijn begonnen aan een nieuw schooljaar.

Wat hebben we allemaal al gedaan?

In de eerste week van school was het erg mooi weer. Daarom hadden we "waterpret "op het schoolplein. We mochten met onze zwemkleding aan, elkaar lekker nat spuiten. Wat was dat leuk.

We hebben geknutseld, de letter "d"geleerd, en in de bouwhoek mochten we de school nabouwen. Ook hebben we nog een speurtocht door de school gedaan.  Dit was super leuk.

Nu werken we aan het project "opa en oma, voor altijd jong".