Groep 3A

BERICHTEN

01 dec 2017 - groep 3A Pietengym en knutselen
Preview foto Donderdag 30 november mochten de kinderen bij juf Kirsten genieten van de Pietengym. Een roetveeg op hun wang, een pietenmuts op het hoofd en dan maar lekker klimmen, klauteren, gooien en vangen. Pret voor allemaal. Er waren ook twee echte Pieten bij! Als beloning kregen alle kinderen hun pietengymdiploma.

Knutselen in de Sinterklaastijd is ook gezellig en leuk. In groep 3a hebben we paarden en een sintje gemaakt. "Zachtjes gaan de paardenvoetjes" over de tafels en door de klas.


11 nov 2017 - groep 3A een ochtend in de klas
Preview foto 10 november.  Een "gewone" vrijdagochtend in groep 3a. Leuk om iets van te zien! 

Een goed moment om wat foto's te maken van de hardwerkende kinderen van groep 3a.

Van half 9 tot kwart voor 10 wordt er door allle kinderen veel gelezen en geschreven ( we hadden het zo druk dat juf vergat om foto's te maken)

Dan volgt de kleine pauze: eerst even buiten spelen en lekker uitwaaien.We waren vlot op het plein en hadden fijn de ruimte. Nu kon juf wat foto's maken. Dan het tien-uurtje eten en drinken: veel kinderen genieten van gezond fruit of een schoolkoekje en lekker drinken. 

Daarna was het rekentijd. Kinderen werken geconcentreerd aan hun taak ( tellen, meten, denken, berekenen) De foto's laten dat wel zien.

Er stond ook nog de afronding van een  knutselactiviteit op het programma. De  kinderen hadden veel zin om verder te werken aan hun klokjes. Op donderdag was de basis gelegd, nu kwam de afwerking en versiering. De resultten zijn super leuk en heel verschillend. 

Deze vrijdag was er ook nog tijd om vrij te spelen: goede interactie en gezelligheid. Dan de jassen aan en naar huis. Een schoolochtend vliegt om. 


25 sep 2017 - groep 3A proefje
Preview foto Ontdekkend leren: dat kun je ook van elkaar!

Anton wilde een proefje in de klas laten zien. Hij had in bad ontdekt hoe je met een slangetje water van de ene fles in de andere kunt krijgen, zonder het echt over te gieten...

 

Dat gegeven  heeft hij samen met zijn ouders tot een mooi proefje voor de klas uitgewerkt. 
Anton vertelde wat er gebeurde en groep 3a keek zeer geinteresseerd toe. De proef lukte goed, er werd over nagedacht en gelukkig had Anton een lieve assistente.

Natuurlijk was er aan het eind een echt applaus!

 

Zie foto's album"proefje"


26 aug 2017 - Een mooie roos voor jou
Preview foto In de eerste schoolweek hebben de kinderen in groep 3a al veel gedaan. Nieuwe woorden leren, schrijven, spelen en zingen. De dagen zijn intensief en gezellig. 

Vrijdag leerden ze  het woord "roos". In vaasjes stonden de rozen bij binnenkomst al op tafel, en aan het eind van de dag kreeg ieder kind een roos mee naar huis. 

 

"Ik geef een roos,

een mooie roos,

ik geef een roos aan jou,

omdat ik je zo aardig vind

omdat ik van je hou!"