Groep 3B

07 dec 2017 - Sinterklaasfeest 2017
Preview foto Wat is die Sinterklaasperiode toch spannend voor de kinderen van groep 3!

We hebben gezongen, gerijmd, gelezen en geknutseld, en onze schoen gezet bij de zelfgemaakte open haard (gemaakt door Wessel en zijn knutselclubje)

En ook dit jaar hadden de rommelpieten er weer een potje van gemaakt!

Gelukkig hielpen de kinderen met opruimen, zodat we weer snel een gezellige klas hadden.

Ons optreden bij Sint op 5 december is binnenkort te zien op het algemene gedeelte van de website.

08 nov 2017 - Voor de laatste keer werken met de woordendoos
Preview foto oktober 2017

Vandaag hebben de kinderen voor het laatst gewerkt met de woordendoos.

Je kunt hiermee woorden maken bij de plaatjes uit de doos, maar je kunt ze ook zelf verzinnen.

Dat dat steeds beter lukt, ziet u op de foto's!

04 okt 2017 - Geslaagde natuurwandeling
Preview foto Beste ouders,

We kunnen terugkijken op een gezellige ochtend in de Delftse Hout!
We hebben met elkaar het bos opgeruimd, een mooie hut van takken gebouwd en ons lekker vies gemaakt tijdens het klimmen en klauteren.
Begeleidende ouders, hartelijk dank voor het vervoer en de begeleiding deze ochtend, en een speciaal bedankje voor de vader van Sarah, die deze activiteit georganiseerd heeft in deze projectweken over duurzaamheid!

30 aug 2017 - Mad Science kwam op school!
Preview foto In groep 3b leren we niet alleen lezen, schrijven en rekenen, we kregen ook bijzonder bezoek:

Op 28 Augustus 2017 kwam een van de Mad Science professoren een spectaculaire Science show op de Max Havelaarschool geven.

En wat was het leuk, dat zoveel kinderen uit groep 3b mochten helpen bij de proefjes!

Hierna kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 zich opgeven voor de naschoolse cursus.

Zij worden vanaf 05-09-2017 iedere dinsdag zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties!  Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als echte wetenschapper! Van lessen over geluidsgolven en het weer tot de wereld van magneten en optische illusies. Er komt van alles aan bod!

Na afloop van de show worden de inschrijfformulieren aan de kinderen meegegeven. LET OP! Inschrijven kan tot vrijdag 01-09-2017 en vol=vol.  Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op nederland.madscience.org of klik direct op het inschrijfformulier.

Een hartelijke groet,
Wendelien Plomp en Alies de Jong