Groep 4A

Welkom bij de pagina van groep 4a!

 

Op maandag, dinsdag (oneven weken) en woensdag staat juf Petra voor de groep.

Op dinsdag (even weken), donderdag en vrijdag geeft juf Marit les.

BERICHTEN

10 apr 2018 - Nationale buitenlesdag

Vandaag 10 april 2018 is het nationale buitenlesdag. Ook in groep 4A deden we mee.
We hebben bijvoorbeeld het dictee lekker buiten op het dakterras gemaakt.
Ook heeft iedereen een plekje gezocht om in een leesboek te lezen.
Verder hebben we met het schoolvak "natuur" in de moestuintjes gewerkt.
Kortom...lekker veel buiten op deze mooie en zonnige lentedag.


29 mrt 2018 - Foto's groei en bloei
Enkele foto's van de moestuintjes die opkomen en de bonen die ook al uitgroeien tot... bonenstaken? Alle kinderen zijn erg enthousiast in het verzorgen en bewonderen van de plantjes.

29 mrt 2018 - Paasontbijt
Vanmorgen hadden wij het paasontbijt in de klas. We hebben heerlijk met elkaar gegeten en gedronken. We hebben 'restaurantje' gespeeld, want iedereen probeerde zich erg deftig te gedragen terwijl de juffen het eten uitserveerden. We hebben gesmuld van broodjes, boterhammen en matzes. Na het paasontbijt ruimden we af, poetsten onze tafels tot ze blonken en daarna vertelde juf Marit het paasverhaal. We waren met elkaar onder de indruk van het verdrietige gedeelte van het verhaal, toen de Heer Jezus gekruisigd werd. Maar gelukkig was het verhaal nog niet afgelopen! Hij is uit het graf opgestaan, Hij leeft!

We hebben deze weken met elkaar veel gezongen van: 'Hij is opgestaan' en 'Weet je dat de lente komt'. Op YouTube konden we goed met de tekst meelezen.

We hebben nog geknutseld over de lente en de opstanding: het graf is leeg, de steen op ons werk kan ook echt wegrollen (door middel van een splitpen). Onze moestuintjes in het raamkozijn komen al erg goed op: wat een groei en bloei is er te zien in onze groep 4a! Wat past dat goed in deze paastijd.

 

We wensen elkaar hele fijne paasdagen toe en beginnen dinsdag 3 april weer met frisse zin, hopelijk doet het lentezonnetje met ons mee! 09 jan 2018 - Sinterklaas

09 jan 2018 - Chromebooks
Preview foto

29 sep 2017 - Project duurzaamheid gestart
Deze week zijn we begonnen met het schoolbrede project over duurzaamheid. In onze klas hebben we het deze weken over 'papier'.

 

Meester Dick kwam eens kijken in onze papierbak. Het viel hem gelukkig mee: er lag niet zoveel papier in. We bespraken ons papiergebruik in de klas: wat is duurzaam gebruik van papier nu eigenlijk? Dat betekent: zuinig omgaan met papier, de achterkant kan bijvoorbeeld nog best gebruikt worden. 

 

We hebben een tekenoefening met elkaar gedaan: met z'n viertjes één potlood vasthouden en om de beurt tekenen op één blad. Samen kunnen we een blad delen. Handig (en zuinig) toch? Stiekem is dit een oefening van meester Rino (van 'Orka') waarbij we om de beurt oefenen met leiding nemen en het volgen van elkaar. Op onderstaande foto's is te zien hoe we daarmee bezig zijn geweest.

 

 


22 sep 2017 - Spelling in groep 4
Preview foto Deze week hebben we bij spelling de regel "Klinkerdief" geleerd. Dit is regel 5 van de spellingsmethode en wordt ook wel de 'jager' genoemd. Lange klanken hebben pech, ik schiet gewoon een letter weg!´.

 

De jager schiet bijvoorbeeld in het woord "bomen" een letter weg van de lange klank 'oo' die je hoort. Het gaat er om dat je die lange klank hoort aan het eind van de klankgroep. Daarvoor moet je het woord eerst even goed in stukken hakken. Je hoort dan: boo - men. Je schrijft: bo-men.

 

Vandaag hebben we het signaaldictee gemaakt van het tweede thema van de spellingsmethode. Daarin bleek het voor sommige kinderen nog erg lastig om nu goed te horen en weten welke F/V je nu hoort!

film, vuist, feest, vlees...

Vaak hoor je het wel, maar soms ook niet! Deze woorden moet je dan ook gaan leren uit je hoofd. 

 

We leren veel in groep vier... Pfffff!

 


18 sep 2017 - Schoolreis Efteling
Afgelopen vrijdag gingen we met de hele school naar de Efteling. De juffen en een paar moeders gingen gezellig mee met onze groepjes. Onze groep werd over twee bussen verspreid en ook in de Efteling zijn we elkaar niet of niet veel tegengekomen, er was ook zoveel te zien en te doen! We waren terug in Delft dan ook best moe. Dankzij de leuke foto's in het fotoalbum 'Schoolreis Efteling' kunnen we nagenieten van deze leuke dag.

30 aug 2017 - Muziekles
Preview foto Lekker trommelen op de tafel...dat mag alleen tijdens de muziekles!

30 aug 2017 - Mad science
Preview foto Een show op het plein. Een meneer van Mad science deed allamaal spannende trucs. Je kunt je nog inschrijven!

30 aug 2017 - Eerste schooldag
Preview foto De vakantie is weer afgelopen en wat was het fijn om iedereen weer te zien. Zo'n eerste dag is altijd best wel een beetje eng, een nieuw lokaal, andere juffen, wat gaan we leren?, welke regels zijn er? Iedereen mocht iets vertellen over de vakantie en daarna zijn we meteen al aan het werk gegaan.