Welkom bij de pagina van groep 4a!

Op maandag, dinsdag (oneven weken) en woensdag staat juf Petra voor de groep.

Op dinsdag (even weken), donderdag en vrijdag geeft juf Marit les.

29 sep 2017 - Project duurzaamheid gestart
Deze week zijn we begonnen met het schoolbrede project over duurzaamheid. In onze klas hebben we het deze weken over 'papier'.

Meester Dick kwam eens kijken in onze papierbak. Het viel hem gelukkig mee: er lag niet zoveel papier in. We bespraken ons papiergebruik in de klas: wat is duurzaam gebruik van papier nu eigenlijk? Dat betekent: zuinig omgaan met papier, de achterkant kan bijvoorbeeld nog best gebruikt worden.

We hebben een tekenoefening met elkaar gedaan: met z'n viertjes één potlood vasthouden en om de beurt tekenen op één blad. Samen kunnen we een blad delen. Handig (en zuinig) toch? Stiekem is dit een oefening van meester Rino (van 'Orka') waarbij we om de beurt oefenen met leiding nemen en het volgen van elkaar. Op onderstaande foto's is te zien hoe we daarmee bezig zijn geweest.

22 sep 2017 - Spelling in groep 4
Preview foto Deze week hebben we bij spelling de regel "Klinkerdief" geleerd. Dit is regel 5 van de spellingsmethode en wordt ook wel de 'jager' genoemd. Lange klanken hebben pech, ik schiet gewoon een letter weg!´.

De jager schiet bijvoorbeeld in het woord "bomen" een letter weg van de lange klank 'oo' die je hoort. Het gaat er om dat je die lange klank hoort aan het eind van de klankgroep. Daarvoor moet je het woord eerst even goed in stukken hakken. Je hoort dan: boo - men. Je schrijft: bo-men.

Vandaag hebben we het signaaldictee gemaakt van het tweede thema van de spellingsmethode. Daarin bleek het voor sommige kinderen nog erg lastig om nu goed te horen en weten welke F/V je nu hoort!

film, vuist, feest, vlees...

Vaak hoor je het wel, maar soms ook niet! Deze woorden moet je dan ook gaan leren uit je hoofd.

We leren veel in groep vier... Pfffff!

18 sep 2017 - Schoolreis Efteling
Afgelopen vrijdag gingen we met de hele school naar de Efteling. De juffen en een paar moeders gingen gezellig mee met onze groepjes. Onze groep werd over twee bussen verspreid en ook in de Efteling zijn we elkaar niet of niet veel tegengekomen, er was ook zoveel te zien en te doen! We waren terug in Delft dan ook best moe. Dankzij de leuke foto's in het fotoalbum 'Schoolreis Efteling' kunnen we nagenieten van deze leuke dag.

30 aug 2017 - Muziekles
Preview foto Lekker trommelen op de tafel...dat mag alleen tijdens de muziekles!

30 aug 2017 - Mad science
Preview foto Een show op het plein. Een meneer van Mad science deed allamaal spannende trucs. Je kunt je nog inschrijven!

30 aug 2017 - Eerste schooldag
Preview foto De vakantie is weer afgelopen en wat was het fijn om iedereen weer te zien. Zo'n eerste dag is altijd best wel een beetje eng, een nieuw lokaal, andere juffen, wat gaan we leren?, welke regels zijn er? Iedereen mocht iets vertellen over de vakantie en daarna zijn we meteen al aan het werk gegaan.