Groep 4B

Welkom bij groep 4b!

 

In onze groep zitten 26 gezellige jongens en meisjes en we hebben twee juffen.

Op maandag, dins-, woens- en vrijdag is juf Maaike er en op donderdag juf Anouk.

 

Nieuwsgierig naar onze activiteiten en belevenissen? Wij zullen proberen onze pagina regelmatig te vullen met leuke foto’s en/of stukjes.

 

Veel plezier!

 

Juf Anouk en juf Maaike

 

BERICHTEN

06 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto Nadat eerst de rommelpieten in de klas waren geweest, kwamen op 5 december Sint en zijn Pieten. Voor we bij hem lang gingen hebben we in de klas leuke spelletjes gedaan. Bij Sinterklaas hebben we de tafel van tien laten horen, hebben Evelyn en Lisa Sinterklaasliedjes op de piano gespeeld, heeft Maarten een drumsolo laten horen en hebben Emilie en Maya turnkunstjes laten zien. In de klas hebben we mooie cadeautjes uitgepakt. We zijn verwend met een wereldbol, een voetbal, 2 puzzels en een puzzelmat zodat we de puzzels kunnen afmaken. Bedankt Sinterklaas, voor de leuke dag!

04 dec 2017 - Kruidnootjes maken
Preview foto Vandaag hebben we zelf kruidnootjes gemaakt. Deeg en water gemixt, door elkaar gekneed en bolletjes gerold. Heel stiekem hebben we ook lekker van het deeg gesnoept. De hulpmoeders hebben de bolletjes thuis voor ons afgebakken en maandag kregen we allemaal ons zakje met eigen kruidnoten. Voor we ze mochten opeten hebben we er eerst nog mee gerekend. Ja, dat kan ook met kruidnoten. En daarna....smullen maar.

25 nov 2017 - Luchtdrukmeters maken
Preview foto Techniek en wetenschapsles

 

Weegt lucht iets, waar komt wind vandaan en kan Sint 5 december veilig het dak op? Op deze vragen hebben we geprobeerd antwoord te krijgen door middel van proefjes en filmpjes.

Om Sint te helpen hebben we zelf een luchtdrukmeter gemaakt voor thuis zodat hij weet of het goed of slecht weer wordt op zijn verjaardag.

Gelukkig waren er de weken ervoor flink wat glazen potjes gespaard en kon iedereen aan de slag.

We hebben goed samen gewerkt, en weten nu alles over luchtdruk.

 


12 nov 2017 - Project duurzaamheid
Preview foto Tijdens het project duurzaamheid heeft onze groep gewerkt over papier.

Waar wordt het van gemaakt, hoe kunnen we verspilling tegengaan, kunnen we zelf papier maken en waar gebruiken we het voor.

 

Daarnaast hebben we voor het Kenia project van juf Karin ideeetjes bedacht om geld in te zamelen.  

Een overzicht van al deze activiteiten zijn in het fotoalbum te zien.

 

Veel plezier!