Groep 4B

Welkom bij groep 4b!

In onze groep zitten 26 gezellige jongens en meisjes en we hebben twee juffen.

Op maandag, dins-, woens- en vrijdag is juf Maaike er en op donderdag juf Anouk.

Nieuwsgierig naar onze activiteiten en belevenissen? Wij zullen proberen onze pagina regelmatig te vullen met leuke foto’s en/of stukjes.

Veel plezier!

Juf Anouk en juf Maaike

23 apr 2018 - Diverse activiteiten
Preview foto Dat we de laatste tijd niet hebben stil gezeten is op de volgende foto's te zien. De activiteiten staan wat door elkaar maar spreken voor zich. Hier volgt een opsomming.

Het lente-klaar-maken van de terrastuintjes, het planten van de onze voorgekweekte zaden, het ren-je-rot-spellingregels-spel, het paasontbijt, buitenles en stadssafari van de Wilde stad en het werken op de chromebooks. Het was hard werken de laatste tijd maar ook heel leuk!

16 feb 2018 - De wilde stad
Preview foto Op woensdag 14 februari zijn we naar de film de Wilde stad geweest. Anderhalf uur kregen we te zien welke dieren in de stad leven, hoe ze leven en waar ze hun eten vandaan halen. De maker van de film was er ook en aan hem mochten we vragen stellen. Daarna hebben we op school een verhaal geschreven over wat we gehoord en gezien hebben. Natuurlijk zijn we ook zelf op onderzoek gegaan. In groepjes van 4 mochten we op een vierkante meter zoeken wat we aan natuur tegenkwamen. Dat was best nog veel in de winter. Om nog meer dieren te lokken hebben we op het dakterras zelfgemaakte nest- en voederkastjes neergezet, vogelzaad neergelegd, en zelfgemaakte vetbollen opgehangen. Nu maar afwachten of ook de insecten en vogels de Max Havelaarschool vinden!

21 dec 2017 - Kerstdiner
Preview foto Ook dit jaar was het kerstdiner weer een groot succes. Wat waren er een heerlijke hapjes. En wat hebben we zitten smullen. Dankzij onze geweldige obers en oberin stond er geen glas lang droog en geen bord lang leeg. Dat we hebben genoten is goed op de foto's te zien! Het was een mooie afsluiting van dit jaar. We wensen iedereen fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een fijne vakantie. Op naar 2018!

06 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto Nadat eerst de rommelpieten in de klas waren geweest, kwamen op 5 december Sint en zijn Pieten. Voor we bij hem lang gingen hebben we in de klas leuke spelletjes gedaan. Bij Sinterklaas hebben we de tafel van tien laten horen, hebben Evelyn en Lisa Sinterklaasliedjes op de piano gespeeld, heeft Maarten een drumsolo laten horen en hebben Emilie en Maya turnkunstjes laten zien. In de klas hebben we mooie cadeautjes uitgepakt. We zijn verwend met een wereldbol, een voetbal, 2 puzzels en een puzzelmat zodat we de puzzels kunnen afmaken. Bedankt Sinterklaas, voor de leuke dag!

04 dec 2017 - Kruidnootjes maken
Preview foto Vandaag hebben we zelf kruidnootjes gemaakt. Deeg en water gemixt, door elkaar gekneed en bolletjes gerold. Heel stiekem hebben we ook lekker van het deeg gesnoept. De hulpmoeders hebben de bolletjes thuis voor ons afgebakken en maandag kregen we allemaal ons zakje met eigen kruidnoten. Voor we ze mochten opeten hebben we er eerst nog mee gerekend. Ja, dat kan ook met kruidnoten. En daarna....smullen maar.

25 nov 2017 - Luchtdrukmeters maken
Preview foto Techniek en wetenschapsles

Weegt lucht iets, waar komt wind vandaan en kan Sint 5 december veilig het dak op? Op deze vragen hebben we geprobeerd antwoord te krijgen door middel van proefjes en filmpjes.

Om Sint te helpen hebben we zelf een luchtdrukmeter gemaakt voor thuis zodat hij weet of het goed of slecht weer wordt op zijn verjaardag.

Gelukkig waren er de weken ervoor flink wat glazen potjes gespaard en kon iedereen aan de slag.

We hebben goed samen gewerkt, en weten nu alles over luchtdruk.

12 nov 2017 - Project duurzaamheid
Preview foto Tijdens het project duurzaamheid heeft onze groep gewerkt over papier.

Waar wordt het van gemaakt, hoe kunnen we verspilling tegengaan, kunnen we zelf papier maken en waar gebruiken we het voor.

Daarnaast hebben we voor het Kenia project van juf Karin ideeetjes bedacht om geld in te zamelen.

Een overzicht van al deze activiteiten zijn in het fotoalbum te zien.

Veel plezier!