Welkom op de groepspagina van groep 5A.

We wensen U/ jou veel kijk- en leesplezier!!

juf Miranda

17 mei 2018 - Slootjesexcursie
Preview foto Op 16 mei ging groep 5A op slootjesexcursie. Kokerjuffers, larven van kevers, libellen, watermijten, vlokreeften, eiersnoeren, dikkopjes, allerlei kevers en nog veel meer! Bekijk ons fotoalbum!

22 apr 2018 - Stadsafari 20 april
Preview foto Op 20 april ging groep 5A met Daniël en Arthur, de moeder van Simon en de moeder van Boris en de juf op stadsafari. Ze maakten zelf een zintuigenpad en ze zochten diverse dieren en planten die in de stad leven ( paardenbloem, viooltje, fossielen, duif, duizendpoot, klavertje, lang gras, bij en nog veel meer!)

Zie ons fotoalbum.

19 feb 2018 - Afscheid juf Anouk
Preview foto Wat jammer dat juf Anouk afscheid heeft genomen, maar wat een leuk afscheidsfeest hadden we vrijdag 16 februari!

23 jan 2018 - Storm 18 januari 2018
Preview foto Op 18 januari 2018 raast een storm over Nederland. Voor groep 5A de inspiratie tot prachtige kunstwerken!

11 jan 2018 - Donald Duck stem
Preview foto Vandaag hebben Veerle en Lennart lesgegeven aan groep 5A. Veerle gaf een leesles en Lennart een taalles.

Dit was omdat de juf de hele week last van haar stem had. Er kwam een heel raar geluid uit als ze praatte, maar meestal kwam er helemaal geen geluid uit. Volgens Jelle was haar stem "kapoet" ( een leuk woord dat hij gehoord heeft van een clown in een circus) en Mark hoopte maar dat de juf heel snel niet meer zo'n "Donald Duck - stem" zou hebben.

Gelukkig waren er genoeg vrijwilligers die wel eens les wilden geven.

Veerle en Lennart hebben het heel goed gedaan.

En nu maar hopen dat de juf volgende week weer normaal praat!

09 jan 2018 - Dramales op een dinsdagmorgen
Preview foto Op 9 januari hadden we een dramales met pruiken, hoeden, petten en andere hoofddeksels. Bekijk het foto-album!

06 dec 2017 - Les van meester Rino
Preview foto Vandaag kregen we les van meester Rino.

Hij leert ons hoe we ons op en handige manier in een groep kunnen gedragen.

Wat kun je allemaal doen als je wordt uitgedaagd of beledigd?

Wat kun je allemaal doen als je ziet dat een groepsgenoot wordt uitgedaagd of beledigd?

Hoe kun je op een goede manier opkomen voor je belangen en behoeftes?

Dit hebben we allemaal geoefend in spelsituaties, maar we gaan het met elkaar ook oefenen in de dagelijkse schoolsituaties.

05 dec 2017 - Sinterklaasfeest 2017
Preview foto De Pakjesochtend in groep 5A was een groot succes dankzij de fantastische gedichten en surprises die de kinderen hadden gemaakt. Zie ook het fotoalbum!!!

30 nov 2017 - De Programmeerpietjes
Preview foto

Hier ziet u de Programmeerpietjes!

Ze houden erg van Sinterklaasliedjes.

Ze bestuderen hier de essenties

van Far Loops en Sequenties.

Oh........dat zegt u niet zo veel?

Uw Pietje thuis vertelt u vast van de vork en de steel.

21 nov 2017 - Kunstles met juf Hilke
Preview foto Op dinsdag 21 november kregen we kunstles van juf Hilke van de VAK. Ze vertelde over schilderijen van William Turner en Monet. Daarna mochten we zelf aan de slag met soft pastelkrijt.

13 nov 2017 - Programmeren met Bomberbot
Vandaag gingen we programmeren met Bomberbot!

LEUK!!!

11 okt 2017 - Herfstexcursie Heempark
Preview foto Wat hebben wij allemaal gezien tijdens de herfstexcursie? Oorwurmen, duizendpoten, slakken, hagedissen, vogeltjes, zaden, allerlei bessen, naald- en loofbomen, regenwormen, meerkoeten, reigers, pissebedden, slome wespen, spinnen, elfenbankjes en andere paddestoelen. Bekijk het fotoalbum!

03 okt 2017 - Werken aan het project Duurzaamheid
Preview foto In groep 5A zijn we lekker aan het werk met het project DUURZAAMHEID.

Maar wat we precies aan het doen zijn, dat verklappen we nog niet!

Kom maar kijken bij ons in de klas op donderdagavond 12 oktober!!!

19 sep 2017 - TSO Foto's
Preview foto Lionne, de TSO-juf, heeft leuke foto's gemaakt van de kinderen tijdens het buiten spelen tussen de middag! Bekijk het fotoalbumpje!

30 aug 2017 - De eerste week in groep 5A
Preview foto Op onze groepspagina staat een fotoalbum met foto's van de eerste schoolweek. Veel kijkplezier!