Groep 5A (Archief)

30 mrt 2017 - Boekenbeurten
Preview foto Wat hebben we genoten van al die prachtige boekenbeurten.
Een aantal kinderen had vooraf zelfs al geoefend in de klas door een vrijwillige spreekbeurt te houden. Daardoor weten we nu ook alles van bijvoorbeeld Astma, de ruimte, het ziekenhuis enz.
Bij fotoalbums een selectie foto's.

30 mrt 2017 - zangexpress
Preview foto Afgelopen week hebben we een extra muziekles gehad waarin we muziek hebben gemaakt met "boomwhackers". Met het lied "carnaval der dieren" (Als de kat van huis is) hebben we meteen allerlei spreekwoorden geoefend.

10 mrt 2017 - Typeworld
Vandaag zijn we in de klas begonnen aan de typecursus 'Typeworld'. De kinderen zijn al enthousiast aan de slag gegaan met het eerste oefeneiland 'Bobossie'!

10 mrt 2017 - Presentatiemiddag Nederland Waterland
We hebben vandaag een ontzettend leuke presentatiemiddag gehad bij het thema 'Nederland Waterland'. Door drie groepjes zijn stop motion filmpjes gemaakt, over de watersnoodramp en over het inpolderen met molens (Leeghwater). ondersteund met accurate beschrijvingen en zelfs met blokfluitmuziek! We hebben een spannend verhaal gehoord over 'linkeroever, rechteroever' en een zelfbedacht verhaal met quiz, een PowerPoint gezien. De kinderen mogen enorm trots op zichzelf en hun presenteerkwaliteiten zijn. Zo hebben ze ook mooi alvast geoefend met voor de klas staan, want aankomende week beginnen onze boekenbeurten!

De vader van Myrte heeft een erg boeiende presentatie gehouden over (het werken met) dijken. De kinderen waren enorm betrokken en enthousiast. We vinden het altijd een meerwaarde als ouders iets komen vertellen, het thema komt zo echt tot leven in de groep. Bedankt!

03 feb 2017 - Panoramafoto
Bij het flitsen van woorden (technisch lezen) kwamen we dit woord tegen: "Panoramafoto". We hebben het woord met elkaar opgezocht en er meteen eentje gemaakt. Let op, Janne is niet alleen deel van een tweeling, maar heeft ook nog 2 klonen rondlopen?

06 dec 2016 - 5 dec 2016
Wat hebben we een gezellige ochtend gehad. Met prachtige surprises (zie foto's!) waar iedereen duidelijk heel hard aan heeft gewerkt! Na het lezen van de gedichten en het uitpakken van de cadeautjes hebben we ook nog "kruidnotenbingo" gedaan.

14 okt 2016 - Het goede doel van de projectavond
Met onze zelfgemaakte armbandjes en mooi versierde tasjes hebben wij voor Bridhim Nepal €61,40 opgehaald in groep 5a! We zijn benieuwd naar de eindstand van alle groepen bij elkaar.

07 okt 2016 - Hippe Hippies
We zijn druk bezig met het schoolbrede project Opa's en oma's: Voor altijd Jong.

Onze klas heeft gekozen voor de jaren '60, een tijd waarin veel opa's en oma's van onze klas jong waren. Wellicht was opa wel een stoere nozem of was hij juist wel heel deftig gekleed, maar we hebben het vooral over de langharige Flower Power figuren. Ook wij kunnen er best zo uitzien, zo bewijzen de foto's in het fotoalbum 'Hippe Hippies'. Het 'Peace' teken wordt waarschijnlijk thuis ook al nagetekend of met de vingers laten zien. We hebben kleurrijke Volkswagenbusjes gemaakt. En hebben de kinderen thuis al verteld over de LP's en platenspeler in de klas? Nee? Kom dan zelf maar kijken (met opa en oma!) op de projectavond donderdag aanstaande. Peace!

20 sep 2016 - Schoolreisje Tiengemeten
We vertrokken met een heuse 'discobus' vanaf hotel Hampshire. Peter bleef de hele rit zijn DJ moves laten zien (zie gelijknamige fotoalbum met het bekende wachtwoord). Simon bleek een echte 'Mama Appelsap' kenner en deelde zijn zelfbedachte teksten op de muziek.

Na een dolle rit mochten we op de veerpont bij Nieuwendijk. De buschauffeur was een tikkeltje omgereden, dus we moesten snel aan boord!

Aangekomen op eiland Tiengemeten mochten we mee naar Speelnatuur. Een paar groepjes mochten direct mee met de boswachter, zij vertelde een boel over de geschiedenis van Tiengemeten (weten we allemaal nog hoe dit eiland aan zijn naam komt?) en welke dieren en planten er leven.

De meeste kinderen konden echter niet wachten om lekker vies te worden in de Speelnatuur. De foto's spreken voor zich...

Na een lekkere douchebeurt en een ijsje mochten we weer terug met de pont en bus. Aangekomen in Delft leek het er eventjes op dat de bus leeg was, maar we hadden ons bukkend verstopt voor de ouders!
Het was een erg gezellige en geslaagde dag, waar de kinderen ongetwijfeld thuis in geuren en kleuren over hebben verteld.

Enne, hopelijk is alle modder inmiddels uit de oren gewassen!

15 sep 2016 - Voorlezen uit
De afgelopen weken hebben we al veel kunnen voorlezen. We lezen nu uit "de GVR" van Roald Dahl. Vraagt u thuis maar eens wat "flitspoppers" zijn! Met handvaardigheid hebben we ook zelf een vriendelijke reus gemaakt. Dat was best moeilijk want het moest vanuit 1 stuk klei geboetseerd worden.

15 sep 2016 - Gym
Preview foto Twee keer in de week lopen we naar de gymzaal voor een gymles met juf Kirsten.

26 aug 2016 - eerste schooldag
Preview foto De school is weer begonnen! Na het vertellen over de vakantie zijn we meteen alweer hard aan het werk gegaan. Met aardrijkskunde hebben we het over plattegronden en luchtfoto's. Vanuit de lucht kun je meer zien. Dat testen we met de camera van de juf die vanuit "de lucht" een foto van de klas maakt. We passen er allemaal op!