Groep 6B (Archief)

BERICHTEN

04 jul 2017 - Schoonmaakochtend in groep 6B
Preview foto  

De sopdag:

 

Er is een sopdag in onze klas geweest!! Ik en Kilian gingen onze tafel heel erg schoonmaken terwijl we zongen: Soppen, soppen kan niet stoppen, soppen soppen uren lang!!

Later hebben ik en Kilian ook nog al de papieren van de klas uitgezocht.

Ook hebben we de opbergkast schoongemaakt. Dat was heel erg leuk en de kast is nu prachtig schoon.

 

Hanna en Kilian.


04 jul 2017 - Werkstuk presenteren
Preview foto  

                    Werkstuk !

Wij zijn Nikki & Emma. Wij gaan vertellen wat wij van een werkstuk maken vonden.       Dus… Lets go! Ik had samengewerkt met pippa ons werkstuk ging over Engeland (Emma). En ik had samengewerkt met Noa het ging over plastic (Nikki). Het was echt super leuk om te doen maar het is wel veel werk. Maar we zijn blij met het eindresultaat. We zijn ook blij dat alles af is. We begonnen eerst een beetje rommelig want, we zaten helemaal ooooh nee we hebben nog niks!


04 jul 2017 - Afsluiting schooljaar

 Mening over dit schooljaar

Dit schooljaar was super leuk.

Zoals sinterklaasdag.Met de suprises.

Nikki had mij met de suprises.

Ik had Noa. IK had een grote lippenstift voor haar gemaakt.

We hadden ook nog het kerstdiner.Ik had ook wat mee. Andere kinderen ook.Toen gingen we eten.Het was hartstikke leuk.We hadden ook het paasontbijt.Dat was ook super leuk.

Dit was een korte samenvatting van het jaar.Geschreven door:Pippa

 

 

Hallo allemaal dit schooljaar heb ik veel meegemaakt zoals het kerstdiner , pasen,uitjes, werkstuk sinterklaas en nog veel meer.

Bij het kerstdiner waren er veel lekkere hapje. We hadden voorgerecht hoofdgerecht en nagerecht . Ik had reist koekjes mee ze waren niet op gegaan. Maar meer voor ons.En ik zat naast Pippa. De kippenpootjes vond ik het lekkerst.. En bij sinterklaas had ik Max en hij kreeg van mij  dieren stickers en  en pennen.Sara had mij en ik kreeg een barbie jurkje en ik had voor Max een hockey  stick geknutselt en ik kreeg er ook een van Sara. en bij sop dag gingen we soppen en ik ging de kast met Hanna en Kilian schoon maken en nu is die weer bling bling schoon

 Liefs Doortje

 

                                 

GYM

 

 Gym is het allerleukste wat er op school is.Je blijft sportief en het is nog leuk ook je leert er veel en op een leuke manier en dat vind ik leuk.Het is leuk want je hebt 3 onderdelen dus je hebt je altijd wat te doen dus je verveeld je niet en dat vind ik heel leuk dus ik ga graag naar gym.

Dus zoek je mij dan weet je waar ik ben.

 

                        Doei Doei.

 

                    groetjes Tim

 

 

Dit schooljaar was te gek. Kerstdiner surprise en pasen en nog veel meer maar ik ga het over een ding houden dat is suprise ik had zelf een kleurrijke plakband gemaakt en ik moest echt heeeeel lang wachten op mijn surprise en toen was ik aan de beurd eindelijk ik kreeg een mooie  fantasie hond met heel veel leuke kado's  

die dag was echt top en nu is het bijna zomervakantie ook leuk ik ga lekker naar griekenland rondreizen ik heb er wel zin in

gemaakt door sophie

 

 

Dit is gemaakt door:Vilas

 

          Zomervakantie

 

Ik ga deze zomervakantie naar Vietnam.

Eerst vliegen we van Nederland naar Dubai en van Dubai vliegen we naar Vietnam.En daar gaan we allemaal leuke dingen doen zoals naar een tropisch eiland en lekker zwemmen in de helderblauwe zee.We gaan ook naar de stad bij restaurantjes eten  en in de avond

slapen in een hotel met drie sterren met een zwembad.En op het tropisch eiland naar het strand zwemmen in het water.

En dan eindelijk naar huis en daar krijgen

we een kitten!!!!!        Stukje over dit schooljaar.

 

 

 

Eerste schooldag:op de eerste schooldag was het allemaal nog even wennen. Hanna had haar lade meteen volgepropt met schoolspullen. En Kilian deed precies hetzelfde.Eerst gingen we een mooie tekening maken over de vakantie.

En we hebben in de kring uitgebreid verteld over de vakantie.

 

Kerstdiner:Op het kerstdiner was heel veel lekkers. Zoals kippenpootjes,broodjes met aioli,kleine kaasbroodjes,appelflappen,en een grote sterrencake.

Het was heel lekker en heel erg gezellig!!

 

De sopdag:Er is een sopdag in onze klas geweest!! Ik en Kilian gingen onze tafel heel erg schoonmaken terwijl we zongen: Soppen, soppen kan niet stoppen, soppen soppen uren lang!!

Later hebben ik en Kilian ook nog al de papieren van de klas uitgezocht.

Ook hebben we de opbergkast schoongemaakt. Dat was heel erg leuk en de kast is nu prachtig schoon.

 

Dit was ons stukje over het schooljaar.

 

Gemaakt door: Hanna en Kilian.

 

 

 

 Gymmen

 

Ik vond de leukste gymles die met het voetbaltoernooi. Het was superleuk! En mijn team werd ook nog eens eerste. En ik mocht tegen een heel goed team een penalty nemen,en toen scoorde ik ook nog! Ik had een niet al te goed team,maar we wonnen toch. Alleen ik en Adam scoorde. Het was in ongeveer het eerste deel van het jaar.   

 

Adam en Kasper

 

Sportdag:Ik vond Pacman heel leuk

Je werd wel vaak opgesloten.

We deden ook slagbal dat was heel leuk want heel vaak sloeg ik homerun.

We deden ook een spel in de bosjes dat je een rood witte lint moest volgen een parkour was heel moeilijk en de andere was heel makkelijk.We deden een wedstrijdje. Dit was het verhaal  over sportdag van Boris en Jayden

 

 

de tafels schoonmaken

4 juli, toen gingen wij  de tafels schoonmaken sommige kinderen gingen ook kasten schoonmaken.

En laatjes schoonmaken moest iedereen ,maar sommige kinderen deden ook laatjes van kasten.

onze mening:

ik (Steijn) vond het leuk.

ik (Alexandr) vond het gewoon niet leuk

ik (Steijn) help mijn vader altijd met schoonmaken meestal auto`s

 

                                                    geschreven door:

                                           Steijn en Alexandr

 

 

Mijn stuk gaat over: de zomervakantie.

Wij gaan dit jaar met de zomervakantie naar Frankrijk en Corsica. We hebben drie campings. De eerste camping is in Zuid-Frankrijk. En de andere twee campings zijn in Corsica. Wat ik zo leuk vindt aan de zomervakantie is. We zijn 4 weken weg. En we gaan met de boot. En ik heb me eigen tent. Op de eerste camping gaan we kanoën. En nog heel veel sporten. En de tweede camping gaan we surfen. En bodyboarden. En rusten. En nog veel meer. Maar wat we niet vergeten vooral genieten. En ik ga nog een souvenir kopen maar dat komt nog.

 

       Dit is gemaakt door:

               Jop

 

 

                    Tiengemeten

                                                                                                 Als eerste is het schoolreisje gingen we met de bus naar tiengemeten.

het was daar heel leuk je ging met de pont naar het eiland daar was een modder glijbaan. En je kon er

vlotten en hutten bouwen.

Thijn

 


30 mei 2017 - slootjes excursie bij de Papaver
Preview foto

Wat hebben we het getroffen met het warme weer!           Een uitstekend moment voor een les buiten het klaslokaal. De kinderen hebben maandagmiddag het water onderzocht in een sloot langs een weiland vlakbij De Papaver.                                 Ze beschreven de sloot 'op het eerste gezicht', bepaalden de lichtgrens, zuurgraad en de temperatuur van het water. Verder keken ze naar waterplanten en mochten ze waterdieren opscheppen. Het allerleukste was natuurlijk het schepnetje en alles wat je daarmee uit het water kon vissen! Het was een gezellige en leerzame middag. Met dank aan de hulp van meester Mark, de moeder van Adam en Mascha. 

 

 

 


13 apr 2017 - Lente excursie bij de Papaver
Preview foto  

Papaver

De papaver is tegenover de kinderboerderij . Je kon er leuke dingen doen zoals planten eten en ruiken.je kunt ook de eierrace doen dan heb je een bakje en je moet van anderen proberen eieren te stelen ( twee per keer), je kon activiteiten doen zoals vogels zoeken insecten zoeken en nog veel meer .Een paar kinderen hadden insecten gevangen  zoals een slak een hommel een wurm en een wesp en een spin. Het was ook best ver lopen en dat vonden bijna alle kinderen niet fijn. En er was een bijzondere bloem en we weten niet meer hoe die heet.       En er werden leuke groepjes verdeeld! Er was ook een stok die ze in een plant hadden gedaan en als we terugkwamen was de schaduw ergens anders. Sommige groepjes hadden niet alle activiteiten gedaan. Toen iedereen ging eten gingen een paar kinderen tikkertje spelen. En er waren ook bruggen die overstroomd waren met water. Het was echt een bos en het was ook heel groot. Voordat we begonnen gingen we eerst eten en drinken. Het was ook een zonnige dag om de opdrachten uit te voeren. En er waren hele schattige vogeltjes. En veel bomen het leek een doolhof. En er waren net genoeg ouders om naar de Papaver te gaan. Maar niet genoeg om met de auto te gaan. En we konden ook fietsen maar dat kon ook al niet omdat sommige kinderen niet zo goed kunnen fietsen. We kregen een kaart per groepje en gingen naar de kar pas toen gingen we in groepjes weg. En er waren ook hele fijne stoelen in de zon waar je bij het eten en drinken kan zitten. Er was ook een soort ring die je op een plant moest gooien en dan de plant opzoeken maar soms stond hij er niet bij. En we gingen op een soort houten bruggen de zeldzame bloem zoeken gelukkig viel niemand in het water. En toen we op school waren gingen kinderen zweten.

 

Dit verhaal is geschreven door: Jasper en Nora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(De bloem is de zeldzame Kievitsbloem) 

 

Naar de papaver!

We gingen met de hele klas naar de papaver!De kinderen van de ouders die meegingen mochten groepjes maken.De groepjes waren super gezellig.We gingen eerst naar het begin punt.Daar was de kar waar de opdrachten in zaten. Het leukste spel was waarschijnlijk de eierrace.Maar het insecten zoeken was ook heel leuk.Het was allemaal gewoon leuk. Dit is ons groepje(Vilas,Jayden,Kilian,Nikki,Emma,Nienke en Evie)De winnaar van de eierrace was Vilas.En op het laats mochten we de plantjes opeten, ze zijn niet allemaal even lekker hoor ;-)Dit hebben de kinderen uit m'n groepje gevonden Emma en Nikki hebben een miljoenpoot gevonden en ook een regenworm en een wesp en toen Emma die wesp ving was ze doodsbang dus ze durfde het netje niet op te tillen en toen ze dat toch deed ging ze gillend wegrennen.(Mening Pippa groepje) We gingen eerst vogels spotten en daarna de eierrace en dat was erg leuk

 Geschreven Door: Pippa en Kilian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Papaver


12 mrt 2017 - Op bezoek bij werkplaats Archeologie Delft
Preview foto

Werkplaats Archeologie aan de Kluizenaarsbocht

Ik en m’n klas waren op uitje naar Archeologie Delft geweest. Vorig jaar waren we er ook heen gegaan. Eerst gaf de mevrouw een kleine preek over wat en waar ze die voorwerpen vinden. Daarna liepen we door een kamer waar ze bezig waren met de spullen die ze gevonden hebben.

Mij zelf lijk het me een priegelwerkje. Dus ik vind het erg knap dat ze het überhaupt proberen. Daarna keken we hoe Nederland eruit zag duizenden jaren geleden.  

Alexandr       EINDE                                                                                                                                                                                                                                                                                             


21 feb 2017 - De stad van de toekomst
Preview foto

Nadat we een aantal weken over de Middeleeuwen en het onstaan van een steden gewerkt hebben, zijn we ons eigen klassenproject gestart met als thema "Stad van de toekomst".

Massaal werden er knutselspullen en kosteloos materiaal meegenomen (dank daarvoor!) en konden de kinderen hun creativiteit laten spreken. Allereeerst gingen we brainstormen over de vraag wat een stad in de toekomst nodig zou hebben. De kinderen mochten 5 belangrijke zaken noemen en daarna werd er nagedacht over het vervoer.

De kinderen gingen in groepjes van 4 hun ideeen samenbrengen en uitvoeren op een ondergrond. Uiteindelijk zal ieder groepje deze week zijn project presenteren aan klasgenoten.

Het is de moeite waard om de foto's te bekijken en te zien hoe de kinderen genieten van hun zelfgemaakte stad.

 

Femke: Ik vind het project leuk, omdat Ik hou van knutselen

Hester: Ik vind het project leuk, omdat ik vind samen knutselen leuk vind en gewoon knutselen ook.

Steijn: : Ik vind het project niet echt leuk, omdat ik knutselen niet leuk vind

Alexandr: Ik vind het project niet echt leuk, omdat ik knutselen niet leuk vind

Jop: ik vind het project leuk, omdat je kan je fantasie er in waar maken

Jasper: Ik vind het project leuk, omdat, je je eigen fantasie kan bedenken. En bouwen wat je wilt. En het is leuk om in groepjes te werken. En daardoor ben je ook sneller klaar met je knutselwerk. En het is leuk om samen te werken. En het is leuk om met mesjes te werken omdat met een schaar moeilijker door piepschuim te knippen en met een mesje is dat makkelijker.

Jayden Ik vind het project leuk, omdat je dingen van de toekomst kan maken en omdat je dingen kan maken wat je zelf leuk vindt. 

 

 

Het Kattenkopeiland(Boris, Max, Hester en Femke)

Ik (Femke) moest vertellen over het geverfde stuk en het mos dat we gemaakt hebben, het is/ was leuk om te doen!

Ik (Hester) heb heel veel aan de cijfer/letter achtbaan gewerkt. Daar ga ik dus ook in de presentatie over vertellen.  Ik vond het heel leuk om te doen en de verdeling was ook leuk. Want ik kreeg een leuke taak. En het is een eindresultaat is heel mooi geworden.

(Boris) ik moest aan de huisjes werken en een beetje aan de jungle. Ik vond het heel erg leuk! Ik heb ook een beetje geverfd het was toen we klaar waren was het heel erg mooi. Bij het presenteren vertelde ik over de huisjes en de bos spray.

 

 

JJen dat is de naam van onze stad die van toekomst is.

De makers zijn: Nikki,Jop,Jayden en Emma.

De auto die is net zo snel als een raket daarom is de naam Raketauto als je op het raam van de Raketauto slaat dan gaat de Raketauto vliegen.

Het zwembad is echt van de toekomst omdat het water heeft 2 kleuren en het water glanst. Glijbaan is ook van de toekomst omdat als je boven bent dan zie je een gat en daar kan je je handen in doen dan ga je sneller van de glijbaan af. 


05 feb 2017 - Het Max dictee in groep 6B anders
Preview foto  

Spelling met de klas

We gingen gister spelling doen.

Maar niet zoals normaal.

We gingen rondlopen met kaartjes.

Als je iemand had gevonden, moest je dat woord opschrijven.

De een schrijft jouw woord en jij het woord van de ander.

 Daarna samen bespreken.

 

Ik zelf vond het heel leuk.

Het is een leuke manier van leren.

En heel gezellig.

 

Max 


05 feb 2017 - Max en Alexander uit groep 8 geven uitleg over de Kahoot quiz
Preview foto

 

De kahoot quiz

Ik en Femke hebben een kahoot quiz gemaakt, over aardrijkskunde.

Kahoot is een programma waar je kunt programeren en je kunt op dat programma ook quizen maken. En wij hebben zo quiz gemaakt.

Het gaat zo: je maakt een vraag zoals, wat is löss?

En dan moet je een antwoord maken een A een B een C en een D. en je kunt ook minder antwoorden doen.

Er moet er een goed zijn.

Je kunt er zoveel maken als je als wilt.

Max Christopher hebben ons geholpen.

En ze hadden voor onze klas een quiz gemaakt, Over school.

Het was heel leuk.

 

Hester


13 dec 2016 - Figuurzagen in groep 6B
Preview foto  

 

 

Figuurzagen met de vader (en opa) van Tim

We gingen met de hele klas figuurzagen!

Je kon uit twee dingen kiezen, een rendier, en uit een sneeuwpop.

We gingen in groepjes van 7 tot 8 kinderen figuurzagen.

Het was best moeilijk om te zagen, want je kreeg snel last van je arm!

Het zaagje was heel breekbaar, en Hanna heeft er een gebroken!!

Oeps, maar ze konden gewoon een nieuwe zaag pakken……..

Het was moeilijk, maar wel heel erg leuk!

 Hanna, en Sophie.

 


05 dec 2016 - Surprises in groep 6B
Preview foto

Een gezellige ochtend in groep 6

Surprises uitpakken en even geen gewone les

Bekijk ons fotoalbum om de prachtige kunstwerken te zien

Vandaag krijgen alle hulppieten van ons een 10!

 

 


22 nov 2016 - Voorstelling Koning Lear
Preview foto In de theatervoorstelling van Dolle Maandag staat de verbeelding van de toeschouwer centraal.Er worden geen uitgebreide decors of kostuums gebruikt maar eenvoudige voorwerpen. In koning Lear is dat een touw. Joris Lehr( hij maakt al 25 jaar theater) vertelt het hele verhaal. In koning Laer is Joris alle personages. Hij verkleedt zich niet tussendoor, maar door zijn stem te veranderen, het touw te gebruiken of net even anders te gaan staan of lopen, is het verhaal toch duidelijk te volgen en worden de kinderen helemaal meegenomen in het verhaal.

In het stuk (n.a.v.William Shakespeare) zien we hoe, na veel conflicten en misverstanden, de liefde overwint. Koning Laer ziet zijn fouten in en Cordelia vergeeft hem.

We gaan hier zeker in de klas nog mooie drama & theater momenten mee beleven.

 

Koning Lear

Wij gingen met 6b naar theater de Veste.

Daar ging een man een verhaal vertellen over een koning en drie dochters en de nar Zot.

Op de konings verjaardag moesten de drie dochters vertellen hoeveel ze van hem hielden.

De twee dochters Gonoril en Regan vertelde dat ze heel veel van hun vader hielden.

En Cordelia hield heel veel van haar vader, maar zij wou anders zijn dan haar zussen en kon niks verzinnen.

En toen verbande de koning  Cordelia en moest zij naar Frankrijk.

Gonoril en Regan willen alles van hun vader afnemen, en hem in een verzorgingshuis stoppen.

Als er een burgeroorlog dreigt te komen door de ruziënde zussen Gonoril en Regan komt Cordelia met een Frans leger te hulp.

En toen wou Gonoril Regan doden en Regan Gonoril  doden en ze kregen allebei hun zin.

Cordelia werd koningin en Zot en Lear leefde nog lang en gelukkig.

 

Dat was het verhaal dat Joris Lear vertelde en met een touw nadeed.

Hij deed met het touw allerlei vormen bijvoorbeeld:

Regan had lange vlechten.

Hester en Femke


22 nov 2016 - Gymlessen
Preview foto

                        Gym

Onze gym juf heet Kirsten. Ze geeft hele leuke lessen. Zoals chaos doelenspel, dat vind iedereen uit onze klas wel leuk. Soms springen we tussen de kasten voor een cijfer. Het hoogste cijfer van de klas is een 10.

Gymmen vinden wij het leukste vak.

Gemaakt door Nienke  en Evie                      


26 okt 2016 - Een rekenles in groep6B
Preview foto

Blok 2 les 11

Vandaag een rekenles met foto's en blokjes!!!

Opdracht 1:Juf Rianne had 's morgens vanuit verschillende hoeken van de klas foto's genomen van onze hardwerkende kinderen. Als start van de rekenles moesten ze n.a.v. de foto's, die op het digibord getoond werden, vertellen vanuit welke positie de foto genomen was. Al vrij snel werd deze puzzel opgelost, maar ook was het erg leuk om op deze manier jezelf terug te zien. Vooral hoe de zithouding!!!

Opdracht2:We maakten groepjes van 4. Op elke hoek van de tafel 1 kind met in het midden een blad papier waarop ze met blokjes de tekeningen moesten nabouwen. Als het gelukt was om de goede hoogte en afstand neer te zetten, was de volgende opdracht om elkaar te vertellen wat ze zagen. Tot slot moesten ze ontdekken of deze plek het noorden, zuiden, oosten of westen was.

Opdracht 3: Een lastig vraagstuk: Teken nu zelf de zijaanzichten vanaf de kant waar je zit en bespreek dit met elkaar.

Voor we het wisten was het alweer tijd om naar gym te gaan. Door het samenwerken hebben de kinderen veel van elkaar kunnen leren.  


12 okt 2016 - Een foto komt tot leven
Preview foto

Theaterles tijdens de projectweek op 11 oktober 

Dinsdag hebben de kinderen les gehad van een theaterdocente van de VAK. Het thema op'a en oma's stond centraal. De juf had een oude foto van haar oma bij zich, die ze op haar beurt tot leven liet komen door de situatie van de foto uit te beelden. Na een korte uitleg over hoe je zo'n klein verhaaltje  kunt vertellen m.b.v. bewegingen, mochten de kinderen per groepje een foto uitkiezen. Met gebruik van fantasie en goed kijken naar de foto onstond uiteindelijk hun eigen verhaal. 

Tijdens het presenteren aan elkaar was de opdracht om 4 fotomomenten te laten zien. Op het moment dat er  'freeze' geroepen werd, stond het groepje zo stil als een foto. Om daar dan ook geen geluid bij te maken, was best moeilijk!

De juf heeft ons in heel veel korte stapjes en met veel beweegmomenten geleerd om een situatie van een foto over te brengen. Het enthousiasme van de kinderen is te zien op de foto's in het fotoalbum bij  groep 6B.

Juf Anja 

 

 

 


07 okt 2016 - project opa's en oma's groep 6B
Preview foto

Mijn opa in de klas

We gingen in de kring zitten.

En iedereen vroeg dingen.

En hij beantwoorde veel vragen.

En het was heel leuk.

Ik maakte ook een interview.

         GEMAAKt door VILAS

 

Meneer “Opa Bert” Atsma

De opa van Vilas kwam in de klas.

Hij liet heel veel zien.

Zo als het  gouden klokje.

We mochten vragen stellen.

Zo als wat beleefde je in de tweede wereld oorlog.

En hij hield heel erg van auto ’s

DOOR PIPPA EN MAX


02 okt 2016 - Schoolreisje naar Tiengemeten
Preview foto  

Schoolreisje 1

 Met het schoolreisje zijn we naar Tiengemeten gegaan.

We moesten eerst een stukje naar de bus lopen

We gingen met een discobus er heen.

En we draaiden heel veel muziekjes,  en we maakte veel grappen.

We aten veel snoepjes.

Toen we er eindelijk waren moesten  we ook nog met de pont en nog een klein beetje lopen.

Er was een modderglijbaan, hutten en vlotten bouwen en je kon marshmallows roosteren, en in de zandbak spelen.

Eerst gingen we vlotten bouwen,  tussendoor gingen we van de modderglijbaan.

Daarna gingen we ons omkleden, en weer verder spelen.

We wouden toen hutten bouwen maar we vonden het maar niet!

Toen gingen we met ze alle (ook met mees dus de broer van Steijn) op weg naar het hutten bouwen.

Tussendoor raakten we Steijn kwijt.

Ik (dus Thijn ) en Mees gingen verder.

Bij Mees zijn stop (dus waar zijn juffen zaten )

Waar zijn geheime plek was.

Zou het moeten zijn.

Maar er lag maar 1 stok dus sleep den we het naar de overkant en gingen we bouwen.

Maar we konden niks vinden.

Ondertussen was ik (Steijn) iets aan het doen.

Toen we weggingen  moesten we wachten omdat groep acht de verkeerde bus nam( te grote bus met weinig kinderen !!) Uiteindelijk gingen we in een rode bus (jammer genoeg geen disco bus.) We kwamen om kwart voor 4 aan. Het leukste was de disco bus.

 

Geschreven door Steijn en Thijn

 

 

 

Schoolreisje 2

 We gingen op schoolreisje we gingen naar speelnatuur eerst gingen we naar het hotel daar kwam de bus ons ophalen we mochten naar de radio luisteren en toen  gingen kinderen zeuren om disco en muziek en dat mocht wel en we mochten snoep mee kinderen die wagenziek waren moesten voorin toen we bij de haven waren was de boot net vertrokken dus we moesten wachten we konden wel naar de wc toen kwam de boot terug we gingen op de boot toen weer toen we er waren konden we ons omkleden in de kleedhokjes  er was een modder glijbaan en je kon zwemmen in rivierwater we gingen mee met een boswachter het was een beetje saai  ik ging op zoek naar Noa .ik en mijn groepje hadden een vlot gebouwd en dat was gelukt .en als het vlot klaar was gingen we naar de modderglijbaan en toen werden we heel vies.en je kon  marshmallow roosteren . En toen   gingen we terug naar  een andere bus een saaie bus er was geen disco maar wel een tv  maar die ging niet aan toen we weer bij het hotel waren gingen we bukken. voor de ouders mij zagen ze niet.en toen was  de schoolreis voorbij het was heel leuk.

 

Jasper en Nora


18 sep 2016 - Mama Appelsap
Preview foto

In de uitzending bij het radioprogramma "Mama appelsap "

Ik zat in het kantoor van mijn vader. En toen stond er een  Engels liedje op. Maar ik hoorde een Nederlandse zin, dat was: kind staat te poepen! dus ik vroeg aan papa is dit een Engels of een Nederlands liedje. Toen zei mijn vader het is een Engels liedje. En toen keek ik heel verbaasd. Toen zei hij een dag later dat hij kind staat te poepen naar de radio zou sturen. (Die radio heet Mama Appelsap.) Weer een dag later zei hij dat ik op de radio kom!  Dus dat vind ik natuurlijk superleuk! Donderdag om half 2 werd ik gebeld midden in de klas! De mensen van de radio zetten het liedje op waar ik in hoorde: kind staat te poepen ! en toen moesten ze lachen. Om 2 uur werd ik nog een keer gebeld toen zeiden ze dat dat die van mij het leukste was!!!

 

Nikki


15 sep 2016 - De eerste schoolweken
Preview foto

De eerste schooldag.

Ik verheugde er al op.

 

Het was een kale klas.

 

Maar toen  gingen we  heel veel knutselen. 

 

Was de klas niet meer kaal.

 

En we maakte een verslag over de vakantie.

 

En ons zelf op het strand.

 

En ons potje van klei voor geschiedenis.

 

En ons hoofd en de schouders erbij ook van klei.

 

En lekker veel werken.

 

En veel buitenspelen en naar het park.

 

En  we gingen ook gymmen.

 

Heel veel dingen zoals raak en haal, touw zwaaien.

 

We zitten in de bovenbouw!

 

Geschreven  door Vilas en Jop!