05 dec 2017 - Surprises in groep 7a
Preview foto

Een groot compliment voor alle hulppieten. De surprises zagen er prachtig uit.

Na elk pakje mocht er geraden worden wie de surprise had gemaakt. Een aantal kinderen waren het al eerder te weten gekomen, een aantal zat zo te stralen tijdens het uitpakken dat het alsnog geraden werd, maar de meeste kinderen hadden het heel goed geheim gehouden.

Tot slot speelden we de pepernotenquiz, waarbij je voor ieder goed antwoord 1 of meerdere kruidnootjes kon winnen. Alle vragen gingen over Sint en piet!

En niet te vergeten: Wat werd er mooi gezongen toen Sint en zijn 3 pieten bij ons op bezoek kwamen. Echt waar, we kregen een compliment van de Sint-commissie!  Als klassencadeau  was er een jute zak met een aantal spelletjes ( weerwolven, Mastermind, Anti-virus, Hanabi, kwatro) & een bal. Daar zijn we erg blij mee

Groeten groep7a

09 okt 2017 - project duurzaamheid in groep 7a
Preview foto

Het project over duurzaamheid.

We werken aan het Project over duurzaamheid.

We hebben allemaal gebruikte spullen mee genomen  naar school zoals: melkpakken,kartonnen dozen, plastic bakjes, thee doosjes ,kurken en nog veel meer. We maken van die spulletjes robots . We zitten in groepjes van 3 en 4. De robots laten we zien op de projectavond. Op 1 Oktober kwam de moeder van Paulina. We Maakte van oude flessen spinnetjes en van oude bakjes een spelletje met een kurk dat je het in de lucht gooit en dan met je bakje moet vangen. Je kon ook iets zelf verzinnen. We deden ook mee aan een website van waterspaarders. Daar moest je ook meten hoe lang douche en moeten we onze tijd verbeteren. En op het laatst moesten we op een sticker en slogan schrijven en versieren. En meenemen naar huis dat je korter moet douche

van Josyne

project  duurzaamheid

We hebben een project gestart over duurzaamheid .Eerst begonnen we in de aula met een filmpje van de familie badjas .Het was heel erg grappig ze verspilde heel veel energie.Daarna zagen we een toneelstukje van een andere familie die het heel erg goed deed.Toen het klaar was gingen we aan het werk we hebben poppen gemaakt met kosteloos materiaal.En met de moeder van Paulina hebben we speelgoed gemaakt van kosteloos materiaal het project is heel leuk.

met vriendelijke groet .groep 7a

Dalila

09 okt 2017 - Microbits in groep 7a

Microbits in 7a

Mijn klas heeft met microbits gewerkt. Dat was heel leuk!

Eerst had juf Leonie het uitgelegd hoe we het zouden maken. Ze had een filmpje laten zien over microbits.

Vrijdag kwam er een man, die wist er alles vanaf.

Hij zij hoe hij op zijn idee kwam om te programmeren. Daarna begonnen we. Iedereen had een idee. Sommige maakte een speelgoed auto waarmee je  de snelheid kon meten. En een dobbelsteen maken, je naam en nog veel meer!!!

Geschreven door Marieke

09 okt 2017 - Schoolreis naar de Efteling

schoolreis naar de Efteling

vrijdag 15 september 2017

Om half 9 vertrokken we naar het Hampshire hotel, daar stond een bus op ons te wachten.Een anderhalf uur later waren we aangekomen, in de Efteling we gingen gelijk naar Ruigrijk (heel veel achtbanen).Het was heerlijk weer in Kaatsheuvel,en de rijen daar waren super kort.Om kwart over vier gingen we weer terug naar Delft en iedereen was wel moe(op de heenweg waren we heel druk dus! En toen was de dag voorbij.

vriendelijke groet,Daniyal

Schoolreisje naarde Efteling!

Op 15 September 2017 gingen we naar de Efteling.We werden in groepjes verdeeld, waarvan sommige groepjes hielden van achtbanen en sommige niet.Toen we bij het Hampshire hotel waren waar de bussen altijd wachten, werden we over twee bussen gezet en reden weg. Opeens riep er iemand (ik weet niet wie er riep,maargoed)kijk daar is de Efteling.!!! iedereen in de bus¨ joepie,we zijn er!!!

Voordat we naar de attracties die we wilden mochten,moesten we wachten.

Na even wachten mochten we gaan

Ikzelf, met mijn groepje renden naar de achtbanen.Het was superleuk en een gezellige dag.

Geschreven door Sanne!

09 okt 2017 - knutselen in groep 7a

kleipotten maken in 7a!!

In de les kwam er een stuk  met aardewerk potten.En toen kregen we

een stuk klei en daar mochten we mee kleien. Wij maakten  aardewerk potten. Net als ze vroeger deden. De aardewerk potten werden heel mooi.Het was heel leuk om te maken.We gingen een foto maken van alle potten die gemaakt waren. Het moest nog wel hard worden.

Groetjes Teun

09 okt 2017 - Wij zijn groep 7a

Groep 7a

Dit is groep 7a.(fotos staan in het fotoalbum)

Het schooljaar is nog maar net begonnen,en we hebben al heel wat meegemaakt. We hebben super leuke juffen.En ergens aan het begin van het schooljaar hebben we kleipotjes gemaakt dat was een geschiedenisles.We zijn ook naar de Efteling geweest met schoolreisje,het was echt super leuk.Nu zijn we aan het project duurzaamheid aan het werken.

Geschreven door Floor.

wij zijn 7A!!

Wij zijn 7A 2017/2018 we zijn een hele gezellige klas misschien soms iets TE gezellig als ik heel eerlijk ben. We hebben al veel leuke dingen gedaan zoals potten kleien met een geschiedenisles,want we deden alsof we bandkeramiekers waren! en microbits progameeren, we kregen les van een echte progammeur en de vader van pepijn (Jurgen) en de vader van Sanne (Azarja).We hebben ook een leuk project en dat gaat over duurzaamheid. Daar hebben we al een filmpje over gezien van een paar leraren het was echt super leuk en leerzaam natuurlijk, en nu zijn we goed aan de slag voor het project! Verder zie je wel dat groep 7 een stuk lastiger is dan groep 6

Geschreven door Ires