Groep 7B

Welkom bij deze te gekke groep!

Juf Joyce (ma, di) en meester Arjan (wo, do, vr)

19 feb 2018 - Voorleeswedstrijd
Preview foto

voorleeswedstrijd

Pippa: ik deed mee met de voorleeswedstrijd van Delft omdat ik die van school had gewonnen. Bij de voorleeswedstrijd waren 14 deelnemers.Voor de voorleeswedstrijd mocht ik een paar mensen mee nemen: Juf [ juf Joyce] meester [ meester Arjan] , Noa, Emma en Doortje. Toen gingen we met zijn allen naar de voorleeswedstrijd die was bij DOK Voorhof. Toen we daar aankwamen was ronde 1 net geweest ik was ronde 2 en daarna was ronde 3.Ik las uit het boek Tom Groot ja nee [misschien]. Een paar mensen van elke ronde gingen mee naar de grote finale. Daar was ik een van. De grote finale was in de middag dus konden we even lunchen. In de middag waren de meester en juf er niet.

Er waren 8 mensen door naar de grote finale. Ik las het zelfde stukje als in de ochtend. Ik was wel minder zenuwachtig dan in de ochtend en het ging beter. Nadat iedereen gelezen had gingen de jury´s in gesprek. Toen was de prijsuitreiking ik was super zenuwachtig. ze vertelde de drie beste van de 8. Toen zeiden ze dat ik derde was en daar ben ik superblij mee. Na afloop kreeg iedereen een cadeautje en een medaile van de burgemeester.

13 feb 2018 - Max heeft een nieuwe jas....
Preview foto ....een grapjas Afbeeldingsresultaat voor lachende smiley

12 feb 2018 - Bezoek Jet
Preview foto

Bezoek van Jet.

Jet is een kennis van Mirthe’s vader (Ide)

Zij heeft een ongeluk gehad met haar paard, en zit nu in een rolstoel. Want ze heeft haar nek gebroken, maar het gelukkig wel overleefd.

Ze kwam hierover vertellen in onze klas. Dat was heel interessant en leuk. We mochten ook even in haar rugby rolstoel zitten.

Want ze zit op rolstoel rugby.

Wij hebben nu een hele hoop meer geleerd over de voor en nadelen van in een rolstoel zitten.

Het was een leuke les!

Bedankt Jet!

Mirthe& Hanna!

06 feb 2018 - Onesiedag

Onesie dag.

Een paar kinderen uit onze klas hadden bedacht dat we op 6 Februari met de onesie naar school mochten.

6 Februari:

Vandaag gingen zo veel mogelijk mensen met hun onesie naar school gingen. Er waren verschillende soorten onesies zoals: pikachu, gorilla, schaap, coala

Door Jasper en Jop

29 jan 2018 - Les dode hoek
Wij hebben met de klas een les over de dode hoek  gekregen van Guus.

Het was heel leerzaam. We mochten ook echt ervaren hoe het is

om in een vrachtwagen te zitten. Zodat we konden zien hoe

een vrachtwagenchauffeur het ziet. Dat deden we groepje voor groepje.

Dit heeft Guus ons geleerd: waar je moet staan als je gezien wilt worden,

je moet bijvoorbeeld rechts, ruim achter de vrachtwagen blijven,

dat is heel belangrijk.

Geschreven door Nienke en Kilian

01 dec 2017 - Pippa voorleeskampioen!
Preview foto Afgelopen maandag hadden wij een voorleeswedstrijd met de groepen 7 en 8 en Pippa uit onze groep heeft gewonnen!!

Gefeliciteerd Pippa en heel veel succes bij de Nationale voorleeswedstrijd!

Voor meer foto's, kijk hier!

06 nov 2017 - Kleien thema herfst
geschreven door:Vilas

ik vond het leuk omdat je zelf mocht kiezen wat je ging maken.We moesten iets maken van de herfst.Sommige kinderen gingen naar buiten om bladeren en dennenappels te zoeken.

geschreven door : Imke en Kilian

We vonden het erg leuk omdat we iets over herft moest zijn en dat is en goed onderwerp.Want je kan er veel bij maken, en Kilian heeft een gezin van slakken gemaakt en ze heeft een egel van een dennenappel gemaakt, en Imke heeft een blad en een slakie gemaakt. We konden onze creativteit laten lopen.

GR : Imke en Kilian

06 nov 2017 - Programmeren
het programmeren begon bij mijn extra werk ik wil met computers werken.Toen liet ik het zien aan de klas en nu doet iedereen het en ik hoop dat ik met computers kan gaan studeren.en nu help ik de kinderen.

Door Tim

26 okt 2017 - In de groep
Zomaar een paar foto's van een dag in onze klas!

25 sep 2017 - Schoolreis
Het begon allemaal al op school.Iedereen was enthousiast, we kregen een geel bandje met het nummer van de directeur (Meester Dick).Toen we in de bus waren gingen we een lange rit tegemoet (anderhalf uur ).Maar we gingen liedjes luisteren en het was heel gezelig in de bus! Toen we aan gekomen waren liepen we door een tunnel en iedereen ging voor de lol eens heel hard gillen. En toen ik eindelijk was bijgekomen van al dat gegil stonden we net voor de ingang.Als aller eerst gingen we we naar de droomvlucht via Sprookjes bos

naar dedroomvlucht toen gingen we in villa volta
En daarna in de zweefmolen en toen in de vogelrok

toen liepen we naar de python

Toen in de vliegende hollander

toen in joris en de draak

toen in de baron

toen in symbolica

toen kregen we een ijsje getrakteert

toen gingen we in de pirana

en toen in de bob

en toen gingen we een souvenier kopen

en toen gingen we terug met de bus.En toen was de leuke dag afgelopen.

Dit verhaal is geschreven door Alexandr en Steijn.