Groep 8A

BERICHTEN

23 apr 2018 - Open dagen 2018
27 februari was de eerste open dag, dat was het Stanislas. Een groot deel van onze klas is naar die open dag geweest, en vond het een leuke school. Bij het Stanislas kreeg je uitleg over de school en kon je een rondleiding volgen. De zaterdag daarna was het Grotius, daar kan je tweetalig onderwijs doen.Van de kinderen die er waren kwamen leuke verhalen terug. Als laatste was het Christelijk Lyceum Delft (CLD) aan de beurt. Veel kinderen vonden dat een leuke school. Ook kan je op het CLD technasium doen. Dat sprak een deel van de klas aan. Uiteindelijk gaan er 11 kinderen naar het Stanislas, 14 naar het CLD, 1 naar het Grotius en 1 naar de Dalton, in Voorburg.

Door Guusje en Elize


12 apr 2018 - Project zonnestelsel
Voor het project over het zonnestelsel moesten we een presentatie maken, het moest ongeveer 5 minuten duren. Wij dachten dat 3 A4 tjes genoeg zou zijn, maar we deden er uiteindelijk in plaats van 5 minuten 15 minuten over. We hebben er erg veel over geleerd, niet alleen van onze presentatie, maar ook van het andere. Bijvoorbeeld dat onze zon niet helemaal zo groot is. Er zijn namelijk veel grotere sterren in het heelal. Je mocht ook spullen meenemen om iets uit te leggen. Bijvoorbeeld een lampje voor de zon en een balletje voor de aarde. Je mocht in het begin kiezen tussen twee dingen: Of je doet het over het tijdsverschil in de natuur, of je doet het over het zonnestelsel. Iedereen deed het over het zonnestelsel. En ook al deed iedereen het over het zonnestelsel, iedereen had andere informatie.

Door: Mees en Sam


21 dec 2017 - Kerstdiner
Preview foto Op woensdag 20 december hadden we het kerstdiner, dat deden we op school. Je mocht een  ́date ́ hebben. Dat mocht gewoon je beste vriend(in) zijn. Iedereen die een  ́date ́ had moest naar de gang, daarna moesten arm in arm binnen komen. Dat was heel erg grappig! Alle kinderen namen iets lekkers mee zoals: pastasalade, kipnuggets, spiesjes en pizza. Voor het nagerecht hadden we chocoladetaart, kwarktaart en heerlijke cupcakes. We hadden natuurlijk nog veel meer lekkere dingen. Het was de bedoeling dat we voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht hadden, maar uiteindelijk mixten we het voorgerecht en het hoofdgerecht samen. Het was een soort van buffet. We zagen er allemaal mooi uit. De juf had foto’s van ons allemaal gemaakt. Na het kerstdiner zaten we allemaal helemaal vol!

Door Romy en Sarah


21 dec 2017 - CLD-wedstrijd
Preview foto Wij zitten in groep acht, dus kwamen er leerlingen van het CLD, om ons wat te vertellen over de middelbare school. Ze zaten in de 6de klas van VWO. Ze deden O&O. Dat is onderzoeken en ontwerpen. Toen vertelden ze dat ze een probleem hadden: kinderen moesten meer gaan buitenspelen. We moesten een enquete invullen. Met vragen zoals: Hoe vaak speel je buiten? Of: op hoeveel sporten zit je? Daarna moesten we een idee bedenken, om kinderen meer te laten buitenspelen. Je kreeg een papiertje, toen moest je het gaan tekenen of schrijven. Twee weken later kwamen ze weer terug. Wie het beste idee had kreeg iets uit de 3D printer van het CLD. En Areta had gewonnen! Haar idee was een app. Ze kreeg een medaille uit de 3D printer. Er was ook nog een klassenprijs. Het waren zakjes snoep. Wat er over was mocht Areta zelf houden.
Door: Kiki Claassen & Areta Boorsma

19 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto 5 december

Jippie Sinterklaas is weer in het land! Ook bij ons op school vieren we sinterklaas. In de ochtend moest de onderbouw moest er 8:20 op het schooplein zijn, omdat de Sint met zijn twee pieten aankwamen. In onze klas kwam hij ook. Eerst hebben we de surprises uitgepakt en daarna nog een leuk spel gedaan. Sinterklaas heeft ons nog twee leuke cadeautjes gegeven. Het waren allebei spelletjes. Het eerste cadeau was "Zeg geen ja, zeg geen nee". En het andere spelletje was "5 seconden". De dag was heel gezellig en leuk.
Door: Bas van Koningsveld


06 dec 2017 - Het nieuwe klaslokaal!
Preview foto We zitten sinds de herfstvakantie in het nieuwe gebouw van de school. Samen met de andere groep acht en nog een groep zeven. Ons nieuwe klaslokaal is groter dan het vorige lokaal, en er zitten veel meer ramen in.En we hebben zelfs een balkon! Eerst moesten we via een hek naar binnen maar tegenwoordig zit het oude gebouw aan het nieuwe gebouw vast. Dat is handig, want dan hoeven we niet meer te kijken wanneer we naar binnen mogen. In ons nieuwe lokaal hebben we een touchscreen bord dat betekent dat je er met je hand op kan schrijven. En de juf heeft een tafel die je kan verstellen van hoog naar laag. We krijgen ook nog een prikbord en een whiteboard. Als je naar binnen komt ga je door een soort tunnel en die is helemaal van glas. Dat ziet er echt super gaaf uit!! We hebben het heel
erg naar ons zin in het nieuwe klaslokaal!!

Door Renzo&Suze


04 okt 2017 - Start van groep 8!
Preview foto Begin van het schooljaar

Het begin van het schooljaar begon op 21 Augustus. We moesten om half negen verzamelen. We gingen een spelletje spelen om elkaar over onze vakantie te vertellen. Daarna kregen we weer lekker les. :) We kregen rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen enz. De eerste toets was aardrijkskunde. De juf vertelde alles wat we gaan doen dit jaar. Dus ook dat we naar de Efteling gingen. Het was heel leuk en gezellig. De langste rij was ongeveer 20 minuten. De Efteling was dus super. Maar dat was natuurlijk maar een dag jammer genoeg. We zijn ook bezig geweest aan projecten over het geloof. We hadden de vijf wereldgeloven we moesten een presentatie houden met een groepje. We hebben nu al heel veel toetsen achter de rug gehad. We hebben nu het project duurzaamheid. We hebben daar allemaal onderwerpen zoals afval, energie en water. De project avond is twaalf oktober. We gaan allemaal dingen laten zien over duurzaamheid. Verder gaan we nog een heel leuk jaar krijgen!

Door Renzo en Suze


28 sep 2017 - Project geloof
Preview foto Het geloof

Met onze klas deden we een project over het geloof. Je moest in een groepje gaan zitten en besluiten welk geloof je ging kiezen. Je kon kiezen uit Christendom, Boeddhisme, Jodendom, Islam, Hindoeïsme. Dit zijn de beroemdste geloven van de hele wereld. Je kreeg er elke woensdag een uur de tijd voor, en vier weken later moest je een presentatie geven voor de klas. De Islam ging als eerst als tweede was het Jodendom die deelden jodenkoeken uit. Als derde waren de kinderen van het Hindoeïsme die hadden een rode stip op hun hoofd. Daarna was het Christendom aan de beurt. Als laatste was het Boeddhisme. Het waren allemaal fantastische presentaties met veel informatie! De hele klas heeft met veel inleving naar de presentaties gekeken en geluisterd. De beoordeling werd in letters gegeven dus ov z v rv g en zg. Er zijn hele mooie letters uit gekomen. En we zijn er allemaal erg blij mee.

Groetjes Guusje en Elize


28 sep 2017 - Schoolreisje
Preview foto Efteling!

Groep 1 tot en met 8! iedereen zit in de bus opweg naar de Efteling. Maar wacht wat zien we daar de Efteling staat al op de borden! Iedereen begint opgetogen te zingen; We zijn er bijna we zijn er bijna maar nog niet helemaal… Daar zijn we dan iedereen stapt uit en we lopen in een lange stoet naar binnen. We maken nog snel een groepsfoto, en dan rent iedereen vrolijk naar binnen.

We zijn allemaal gesorteerd in groepjes die ongeveer in dezelfde achtbanen willen. zo heb je een groepje waarin kinderen zitten die in geen enkele heftige attractie gaan. En een groepje dat in een paar achtbanen gaat. Maar de meeste kinderen wilden toch wel in alle attracties. Maar dan vooral de baron ; )

Uiteindelijk om 16:30 sprak iedereen weer af bij de uitgang. En vertrokken we weer

naar Delft.

Door Lotte en Eline

 

EFTELING

Wij zijn vrijdag 15 september naar de Efteling geweest. We moesten half negen stipt op school zijn, omdat we met de bus 1 uur en 15 min. moesten rijden. Toen we aankwamen zagen we gelijk een heel mooi en cool gebouw, dat was de ingang. Toen we eenmaal binnen waren hoorden we gelijk leuke en vrolijke Efteling muziekjes. Iedereen renden gelijk naar een attractie. Ons groepje ging gelijk naar de Piranha. We werden erg nat door de watervallen. Toen we daaruit waren gingen we naar de Baron 1898. Jil Rick en Caitlin gingen in de rij staan maar Bas durfde niet. We stonden drie kwartier in de rij. Om half 1 verzamelden iedereen bij de barron voor de lunch. In ons groepje kocht iedereen een panini. Tijdens de lunch wisselden sommige mensen van groepje omdat niet iedereen in elke achtbaan durfde zoals Bas. Om 4 uur gingen we met zijn allen naar de uitgang en gingen we naar huis. In de bus was het heel gezellig en leuk.

makers: Rick en Bas :)