Groep 8B

30 jan 2018 - Spreekbeurten groep 8B
Hieronder vinden jullie informatie aangaande de spreekbeurt.

Data spreekbeurten

Beoordelingsformulier

stappenplan spreekbeurt maken

10 nov 2017 - Dansworshop
Preview foto In ons oude lokaal, waar we een tijdje geleden als groep 8 les in hadden gekregen kwamen we daar weer. Best een fijn lokaal! We waren daar voor dansles. De les werd gegeven door 2 vrouwen/meiden van de Vak. Als eerst lieten we onze bewegingen overnemen door een A4tje. We voelden de energie door ons lichaam stromen die het A4tje ons gaf bij de bewegingen die hij deed. Van hoog naar laag en van in elkaar gekropen tot zo uitgespreid als een simpel wit platgetsreken servetje. De muziek was trouwens ook zo rustig en liet het nog mooier lijken. Het was rustig en zacht zodat iedereen zich goed kon inleven in het A4tje. Het was maar een A4tje die toch al onze gevoelens naar boven liet komen. Later lieten Alysha en Mikail hun bewegingen zien die hun in petto hadden.

Toen kwam een denkbeeldige appel die giftig was. [Van het sprookje Sneeuwwitje.] We werden vergiftigd door de appel en vielen langzamerhand op de grond. Ook kwam het verhaal van Doornroosje, dat we geprikt werden door het spinnenwiel en zo in slaap vielen.

Zo leerden we dat je met je lichaam veel emoties kon overbrengen: blij, verdrietig, boos en nog veel meer!

Daniëlla de Vries

27 okt 2017 - Het nieuwe lokaal
Wat vroeger `de Schatkist` was, is nu een deel van onze school. Er zijn drie klassen die nu in het gebouw zitten, de twee groepen acht en één groep zeven. We hebben geholpen met dozen inpakken. Toen kwam er op een vrijdag een verhuisdienst die de dozen naar de nieuwe lokalen bracht. Je kon zelf je plek kiezen en naast wie je wilde zitten. Af en toe horen we nog wel dat er gebouwd wordt, op het pleintje hier. We spelen nog wel gewoon op het schoolplein, tussen kwart voor elf en elf uur. En tussen kwart voor twaalf en twaalf uur.``Ik vind het hier geweldig, alleen het geluid van buiten kan nog wel eens afleiden``, verteld Alysha uit groep acht. Finn vindt het hier ook leuk. ``We hebben nog geen zonneschermen en dan schijnt de zon in je ogen. Dat is wel vervelend.`` vertelt ze. Het klaslokaal is hier korter, maar wel breder, vertelt Ayla. We hebben een mooi, groot digibord gekregen. Daniëlla, ook uit groep acht, vertelt dat ze nog erg moet wennen aan de indeling. ``De boeken en de schriften liggen allemaal op andere plekken, dat is best verwarrend.`` zegt ze. Maar over een tijdje, wil iedereen hier nooit meer weg.

19 okt 2017 - Het nieuwe lokaal
Preview foto Na wekenlang hard werken, een pittige verhuizing en veel opruimen is het dan eindelijk zover: WE KUNNEN HET NIEUWE LOKAAL GEBRUIKEN!!!

Het zal nog enige tijd duren voordat alle voorzieningen omtrent ICT gebruikt kunnen worden maar alles is aanwezig om maandag te kunnen beginnen met de allereerste lessen in een prachtig nieuw lokaal. En, zoals beloofd, hangt de verjaardagskalender eindelijk in de klas. Ik heb er enorm veel zin in!

Meester Chris

17 okt 2017 - Enkele handige documenten en links
Beste ouders en kinderen,

Hieronder vindt u enkele handige documenten en links:

woordenlijst unit 1

woordenlijst unit 2

woordenlijst unit 3

woordenlijst unit 4

woordenlijst unit 5

woordenlijst unit 6

grammatica unit 1

grammatica unit 2

grammatica unit 3a

grammatica unit 3b

Spelling

Woordenlijst blok 1 t/m 10

denkstappenkaart werkwoordspelling

metriek stelsel

29 aug 2017 - Een goed begin
Preview foto Nu ruim een week bezig en we hebben een fijn begin gehad in groep 8. De afgelopen week hebben we al hard gewerkt en veel kunnen doen. Daarnaast hebben we elkaar beter leren kennen door de korte presentaties die iedereen moest geven. Het was erg leuk om bekende en onbekende dingen te horen van iedereen.